Підтримати
  1. Головна>
  2. Блог>
  3. Як допомогти Україні перемогти?

Як допомогти Україні перемогти?

В цей важкий час українці об’єднуються задля перемоги над ворожою агресією, що нависла над нашими домівками, щодня лишає життів та надій на майбутнє сотні українців. Саме зараз ми маємо бути сильні як ніколи, допомагати та підтримувати одне одного. В цьому блозі зібрані писалання на офіційні державні ресурси та благодійні фонди, що займаються підтримкою українців та разом працюють на нашу спільну перемогу.

Підтримайте українську армію

Завдяннаям Збройних сил України є оборона, захист суверенітету та територіальної цілісності нашої країни. На сьогодні ЗСУ забезпечують стримування збройної агресій російської федерації проти України. Національний банк відкрив спецрахунки для збору коштів на потреби армії. Переглянути реквізити та долучитись можна за посиланням.

Альтернативним способом зробити переказ на спецрахунок НБУ для пітримки ЗСУ є скористатись відповідним розділом в додатку вашого банку. Також можна скористатись відповідним розділом на сайті платіжного сервісу portmone.com.ua (комісія на переказ не накладається).

Благодійний фонд “Повернись живим”

Також професійною підтримкою ЗСУ займаються благодійні фонди. Найбільшим благодійним фонд в Україні є “Повернись живим”, який працює 2014 року з самого початку російської агресії. Благодійний фонд «Повернись живим» регулярно та вчасно звітує про свою діяльність перед усіма благодійниками, державними органами та українським суспільством. Підтримати фонд та дізнатись про його діяльність можна за посиланням:

Підтримайте українських медиків

Окрему варто виділити працівників медичної сфери України, що кожного дня наражаються на небезпеку, рятуючи сотні життів цивільних та військових. Міністерство охорони здоров’я спільно з Червоним Хрестом відкрили рахунки для допомоги українським медикам та лікарням. Отримати реквізити та ознайомитись з офіційним оголошенням можна по посиланню:

Підтримайте українців, постраждалих від російської агресії

На початок вересня кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні зросла до 6.9 млн осіб. Майже половина внутрішньо переміщених осіб (44%) працездатного віку наразі не отримують доходу. Лише одна третина опитаних назвала заробітну плату як основне джерело доходу після переміщення, а 24% зазначили, що покладаються на державну підтримку. У результаті більшість переміщених домогосподарств вдалися до таких заходів, як скорочення витрат (70%), зокрема на продовольство, а третина взяла позику.

Національний Банк України відкрив рахунок для гуманітарної допомоги українцям, що постраждали від дій агресора. Отримати реквізити рахунків можна за посиланням:

Долучайтесь до волонтерських спільнот

Українці об’єднуються та утворюють волонтерські спільноти, які допомагають закрити потреби постраждалих від війни в їжі, одязі та житлі. Ви можете знайти такі організації в своєму місті та посприяти їх діяльності відповідно до їх потреб, або долучитись до популярних волонтерьских рухів в мережі:

Допомагайте в режимі онлайн

В наш час розвинених інформаційних технологій допомагати країні можна, навіть сидячи за комп’ютером. Однією з перших ініціатив інформаційного простору на початку повномасштабного вторгнення став проєкт ItArmy. Головне завдання спільноти проєкту є перешкоджання роботи інформаційних систем ворога. Стати частиною спільноти має змогу кожен, хто має персональний комп’ютер. На сайті та в telegram-каналі проєкту є детальні інструкції для всіх бажаючих допомогти.

Підсумки

В цій статті наведено різноманітні способи допомоги Україні та її громадянам, що борються за свою назалежність від агревних дій окупанта. Звичайно реальних можливостей допомогти існує набагато більше, ніж наведенно в цьому блозі. Тому шукайте тих, хто потребує допомоги у вашому місті, і допомагайте по можливостям.

теги: війна • благодійність • перемога

автор: Працько Олег

Поділитися